Kelkáposztásmkenyérmontázs

Kelkáposztás élő kenyér

Ez a kenyér éppen úgy született, hogy káposzta helyett kelkáposztát hoztak nekem. Gondoltam nem túl nagy a különbség, így kipróbálom, hogy milyen ízvilágot sikerül kihoznom ebből az alapanyagból is. Mivel szerettem volna tormás ízt is a káposzta mellé, ezért zsázsa csírát is tettem bele. A színe kicsit bizarrnak tűnt, mert ugye ha a “kenyér” zöld, akkor az a penész jelenlétéről árulkodik, és azt már biztosan nincs kedvem elfogyasztani…gondolom te is így vagy vele:)

De az én kenyér “tésztámnak” mennyei illata lett. Mi is került bele:

Hozzávalók:

1 nagy fej kelkáposzta
10 dkg zsázsa csíra
3 fej fokhagyma
1 lilahagyma
1 citrom
15 dkg mazsola
hm…és aranylenmag..de ezt sajnos nem mértem le…darálva
(Ha ugyanígy jártok mint én, hogy nem mértek le mindent, akkor van egy arányszám, amiivel könnyedén tudtok számolni és akkor biztosan megfelelő lesz az eredmény is, hogy a zöldség:mag arány 60%:40%)

  • só, köménymag, koriander.

A tetejét megszórom szezámmaggal, de vigyázzatok, mert a szezámmag allergén, így aki erre érzékeny ne használja!
Aszalási idő: 8-10 óra.

Miért érdemes kelkáposztát enni?
Gyulladás csökkentő, csonterősítő, vérnyomás szabályozó hatása van…sok vitamint (A,E,B) is tartalmaz, így segíti az emésztést, nyugtatja az idegrendszert.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Jó étvágyat:)

BACK
/* ]]> */