asvanyi_anyagok_n

“Csírákból” könnyedén felszívódnak az ásványi anyagok

A csíráztatott magvak a legjobb forrásai a szerves kötésben lévő ásványoknak.

A csírázási folyamat alatt a magvakban lévő komplex fehérjék aminosavakra bomlanak le. Az aminosavak hozzákapcsolódnak az ásványokhoz és a vitaminokhoz, és természetes, szerves ásványokat tartalmazó molekulákká válnak, melyeket enzimeknek nevezünk.

Az emberi szervezetben a máj végzi a fő ásványi anyag beépítő munkát: kivonja a vérből az ásványi anyagokat , és beépíti azokat a szerves vegyületekbe. Ez azért lényeges, mert ha olyan ételeket eszünk, amikben szerves kötésben találhatóak  az ásványi anyagok, akkor ezek sokkal könnyebben szívódnak fel.

A magnézium szerves kötésben 2,5-szer könnyebben szívódik fel, mint szulfát formájában, a réz csaknem 6-szor gyorsabban épül be , mint a rézkarbonát, a vas 3-szoros sebességgel szívódik fel a szerves kötésben, mint a vas-szulfátként.

10cslogoközépen

Jó étvágyat! fantasztikus beltartalom, színek,ízek, illatok:)

BACK
/* ]]> */