Nyári saláta “csírákkal” és “darált hússal”

Csírástáldarálthússal

Gyors nyári saláta vagy ebéd, amihez csak pár hozzávaló szükséges és kiválóan variálható is.

Hozzávalók:

50-100 gr “csíra” : lucerna, hagyma, napraforgó…persze tetszés szerint variálható

2 paradicsom

1 kis marék ruccola levél

fél citrom leve

3 ek vegán darált hús…persze lehet több is és kevesebb is

1 ek hidegen sajtolt olaj

A hozzávalókat elrendezzük a tálon és már is fogyaszthatjuk.

Vegán darált hús készítése:

50 gr dióbél 6-8 órára beáztatva aszalóban kiszárítva / nekem ilyen mindig van itthon egy nagy befőttes üvegben, így amikor szükségem van rá, akkor kiveszem a szükséges mennyiséget/

240 gr gyalult cukkini

70 gr csiperke gomba

40 gr lila vagy fehér hagyma

15 gr petrezselyem

2 ek citromlé  /30ml/

2 ek /30 ml/ tamariszósz

só, frissen őrölt bors vagy borsikafű

A diót, cukkinit, gombát, hagymát külön-külön a daraboló géppel morzsásra aprítom. Ha jól ismered a gépeidet, akkor ezt könnyedén meg tudod csinálni. / szakaszosan indítasz a gépre, szóval kapcsolgatod, de azért légy kíméletes a géppel/ .

Egy éles késsel és reszelővel is meg tudod ezt csinálni.

Majd a petrezselyem zöldet is felaprítottam…és egy tálban minden hozzávalót jól összekevertem.

Pár percig állni hagytam, majd az aszalógép tapadásmentes lapjára kiborítottam. Nekem ez a mennyiség 2 tálcára került viszonylag szellősen.

Először az aszalót 60 fokra állítottam egy fél órára, majd 40 fokon folyt tovább az aszalás. kb fél óránként “kevertem” rajta egyet, hogy ne ragadjanak össze a részecskék.

Ha úgy időzíted a készítést, akkor melegen is tudod tálalni.

Felhasználáa:

cukkinihez, töltött ételekhez, “húskrémhez”, feltétnek

Jó étvágyat kívánok!

 

BACK
/* ]]> */