Vegán “darált hús”

Darálthús

Ebben a receptben az a jó, hogy ha megcsináltad, akkor 1-2 hétig is eltartható a hűtőben és rengeteg ételhez felhasználhatod.

Hozzávalók:

50 gr dióbél 6-8 órára beáztatva aszalóban kiszárítva / nekem ilyen mindig van itthon egy nagy befőttes üvegben, így amikor szükségem van rá, akkor kiveszem a szükséges mennyiséget/

240 gr gyalult cukkini

70 gr csiperke gomba

40 gr lila vagy fehér hagyma

15 gr petrezselyem

2 ek citromlé  /30ml/

2 ek /30 ml/ tamariszósz

só, frissen őrölt bors vagy borsikafű

A diót, cukkinit, gombát, hagymát külön-külön a daraboló géppel morzsásra aprítom. Ha jól ismered a gépeidet, akkor ezt könnyedén meg tudod csinálni. / szakaszosan indítasz a gépre, szóval kapcsolgatod, de azért légy kíméletes a géppel/ .

Egy éles késsel és reszelővel is meg tudod ezt csinálni.

Majd a petrezselyem zöldet is felaprítottam…és egy tálban minden hozzávalót jól összekevertem.

Pár percig állni hagytam, majd az aszalógép tapadásmentes lapjára kiborítottam. Nekem ez a mennyiség 2 tálcára került viszonylag szellősen.

Először az aszalót 60 fokra állítottam egy fél órára, majd 40 fokon folyt tovább az aszalás. kb fél óránként “kevertem” rajta egyet, hogy ne ragadjanak össze a részecskék.

Ha úgy időzíted a készítést, akkor melegen is tudod tálalni.

Felhasználáa:

cukkinihez, töltött ételekhez, “húskrémhez”, feltétnek

Jó étvágyat kívánok:)

BACK
/* ]]> */