aszalvanyokegymasmellett

Hogyan őrizzük meg a nyár ízeit, színeit?

Erre sokféle módszer van, de mi nyersételesek van amit használunk, van amit nem.

Egyik legfontosabb az aszalás.

A piacon rengeteg aszalót lehet kapni, sokféle kapacitással-tudással-műszaki paraméterekkel.
Néha bizony nehéz magunkat kiismerni. Régen én is a kicsi kerek aszalót használtam, hiszen annak nagyon kedvező volt az ára, és persze egy kis gyakorlatot is szereztem vele, de ma már nem javasolom senkinek.

Én 7 éve használom az Excaliburt, amivel nagyon meg vagyok elégedve.

Miért jó?
– 9 tálcája van, ami eleinte soknak tűnt, de amikor itt van a gyümölcs -zöldség szezon, akkor sokszor kicsi is…télen pedig egyszerre több kenyeret, kekszet is készítettem benne egyszerre és ez praktikusabbnak bizonyult idő és szervezéstechnikailag is:)
– állítható a hőfoka, ami az értékes beltartalom megtartása szempontjából a legfontosabb !!!!!
– szögletes tálcái vannak, amiknek nincs pereme….így könnyen bele lehet pakolni és le lehet venni a kész termékeket,
– hátul van a ventillátor, ami egyenletesen adja a tálcáknak a meleget,
– könnyen tisztíthatók a lapjai,

1 hibája van, de ezt viszonylag könnyen orvosoltam, hogy az időt nem tudom rajta beállítani. Van ilyen fajtája is, de az ár-érték arány nekem nem érte meg, mert vettem egy sima időkapcsolót 2000,- Ft körüli összegért, és ráhelyezve ugyan úgy tudom akár az éjszaka közepén leállíttatni a gépet, mintha ez beépítve lenne.

Most még rengeteg mindent tudtok aszalni:
paradicsomot, paprikát, szilvát, fűszernövényeket, házi vegetának valót, körtét, almát, fügét….kinek mi terem a kertjében:)

Télen jó ezeket az aszalványokat “csipegetni”, kekszeket , süteményeket lehet áztatással bármikor belőlük készíteni. A fűszerekből, vegetából pedig isteni ételeket, italokat alkothatunk:)

Jó aszalást mindenkinek!

 

aszalvanyok5kep

BACK
/* ]]> */