SAMSUNG CAMERA PICTURES

Egyszerű munkahelyi ebéd receptje

Könnyen elkészíthető étel, mely egy egyszerű  főételnek is beillik, de akár salátának is fogyaszthatod, ezt a “tejszínes fűszeres” öntettel készített sárgarépát.

Ha előző este készíted el, akkor kicsit több ideje van összeérni az ízeknek, tehát így is kiváló és előre készítheted a pocakodat a mesés , tápláló étel elfogyasztásához, hiszen sok embernek csak nagyon kevés az ebédideje, így minden perc számíthat.

És ami még nagyon fontos, hogy te készíted magadnak, a saját ízlésedet, energiádat, szeretetedet bele”készítve:)

Hozzávalók:
1-2 szál sárgarépa
1 fehér hagyma v lilahagyma, de zöldhagyma vagy snidling is kiváló
1 marék áztatott kesudió
1 csokor petrezselyem
1kk római kömény
2 gerezd fokhagyma
1/2 lime vagy citrom leve
só,bors
1 kk római kömény
A sárgarépából és a hagymából szép vékony csíkokat vágtam.

A kesudiót, kevés vízzel,gyömbérrel,római köménnyel,fokhagymával, sóval és a lime levével jól összeturmixoltam.

Ezt a levet ráöntöttem a répa és hagyma csíkokra, majd megszórtam a petrezselyem zölddel és “csírákkal”. Én görögszénát, lucernát és napraforgót ettem hozzá. Igazán nagyon finom volt.

Gazdagíthatod élő kenyérrel vagy nyers fasírozottal is, esetleg panírozott hagyma karikákkal.

Jó étvágyat kívánok!

 

BACK
/* ]]> */