2017_01_1K1V_elindulas_poszt

7 praktikus tanács az elinduláshoz

7 praktikus tanács, hogy könnyebben indulj el!

Amikor ez a kérdés elhangzik, akkor a 0. lépés már megvolt, mert az illető eldöntötte, hogy ki szeretné próbálni a nyers vegán étkezést.

Fontos a felkészülés. /ha te készíted az ételeket magadnak, ha étteremből rendeled, akkor csak bizonyos részeit kell teljesítened./

1. Olvass el 1-2 receptes könyvet, blogot.
2. Ha tudsz beszélgess ilyen étrenden élő emberekkel.
3. Ha van a közeledben étterem, akkor menj el és egyél ott pár ételt.
2. Beszélgess a szűk családdal, mit szeretnél, miért csinálod, ők mit fognak enni és te mit fogsz enni a következő időszakban.
3. Gyűjts recepteket, nézz videókat a készítési eljárásokról vagy menj el egy tanfolyamra. Ha mindent rögtön nem is tudsz majd tökéletesen elkészíteni, sebaj, gondolj arra, hogy az első paprikás krumplid sem biztos, hogy teljesen tökéletes volt. De az évek és a rutin meghozta a gyümölcsét
4. Nézd át a gépparkodat, mihez milyen készüléked van, esetleg szeretnél-e valamilyen eszközt venni és erre megvan-e a fedezeted.
5. Legyen heti menü terved.
6. Szerezd be a legfontosabb alapanyagokat.
7. Készítsd őket elő….pl. áztasd és aszald ki a magokat.

…és máris kezdetét veszi egy csodálatos kirándulás, utazás, melyben :
– a gasztronómia egy új ága bontakozhat ki a te életedben is,
– új értelmet nyernek az ízek,színek,illatok, formák
– kreativitásod kiélheted és fejlesztheted
– napról napra miközben egyre nő az energiaszinted, akár a képen látható hegyet is el tudnád tolni
– mivel az étkezési szokások talán a legmélyebben meglévőek, komoly családi hagyományként vannak kezelve a receptek, egy-egy ünnep, de akár csak a vasárnapi ebédek rituáléi is ha gondolunk, tehát aki ezeket képes megváltoztatni, az ezeket a tapasztalatokat élete más területein is megélheti. Nem azt jelenti, hogy ezek után biztosan munkahelyet vagy párt váltasz, de az egész lényed készen fog állni, ha kihívások,feladatok lesznek az életedben. És amíg másoknak ezek komoly, sőt néha megoldhatatlan feladatot jelentenek, te ezekkel könnyedén fogsz boldogulni.
Sőt talán végre szárnyalni is fogsz, és megéled az élet örömeit, mert mind a táplálkozás, mind a kapcsolatok,mind a bőség, mind az egészség összes kapuja nyitva fog állni előtted.
Remélem nem azt gondolod, hogy hű ezek de nagy szavak! Bizony nem azok!
Csak merj elindulni!
Ha úgy érzed jól jönne egy kis segítség, akkor hozzászólásban kérlek írd le, hogy neked mire lenne leginkább szükséged. De ha nem szeretnéd leírni nyilvánosan, akkor írhatsz nekem privátban is . Gyere velünk, és legyen öröm az étkezés nálad/nálatok is

BACK
/* ]]> */